Home
 
Natuurrijke en energetische tuinen

 

Tuin impressies 

 

Bijenlogie
 
Wie ben ik

Tuinzorg Zutphen
0575-842681
06-54721677
E-mail
Natuurrijke en energetisch gebalanceerde tuinen

Uitgangspunt is telkens dat een tuin onderdeel uitmaakt van de grotere ecologische omgeving. In een natuurrijke tuin ontmoet je de dynamiek die je in een natuurlijke omgeving vindt. Een natuurrijke tuin is een tuin waar vogels en insecten voedsel en broedplaatsen kunnen vinden. Het is een tuin waar vooral bijen dracht vinden. Een natuurrijke tuin is ook een tuin waar mensen zodanig kunnen ontspannen dat zij met hun eigen natuur de natuur in de tuin kunnen ontmoeten.

Een positieve ontmoeting is vooral afhankelijk van energie in een tuin. Energieën komen in positieve en negatieve vorm voor en stromen in banen door of over de bodem. Energieën kunnen zich in krachtplekken manifesteren maar laten zich ook voelen in de vorm van een spiraal.

Een tuin waar de energie niet van in balans is heeft soms verstrekkende gevolgen voor de eigenaar. Mensen voelen zich niet goed in een tuin of mijden delen van hun tuin.

Natuurlijke materialen zoals hout, steen, en metaal in bepaalde vormen helpen bij balanceren van energy in een tuin. Ook bepaalde bomen en planten hebben invloed op deze balans.

Manifestatie van energie kun je niet op een foto laten zien maar dit kind lijkt één te zijn met zijn gezond uitziende moestuintje.