Home
 
Natuurrijke en energetiche tuinen

 

Tuin impressies 

 

Bijenlogie
 
Wie ben ik

Tuinzorg Zutphen
0575-842681
06-54721677
E-mail
Wie ben ik
Mijn passie voor natuur en tuinen begon toen ik nog maar net tien jaar oud was
Ik had toen al grote behoefte om me één te voelen met mijn natuurlijke omgeving. Al struinend door de bermen van de Zutphense wegen en het groene hart van de stad ontmoette ik mijn leermeester. Hij leerde me de namen van de wilde bloemen die in de bermen en braakliggende veldjes groeiden. Hij leerde me alles over imkeren en vroeg in het voorjaar hingen we allerlei nestkasten op die hij zelf had gemaakt. We onderzochten de vleermuizen die hij had ontdekt in huize de Oyershoek, in die tijd stond de vleermuis bijna op uitsterven. Onze grootste heldendaad was wel het redden van padden die in het voorjaar elke avond de weg overstaken om in een vijver te paren en zich voort te planten. De beestjes werden op hun weg dood gereden.
Hij leerde me ook hoe je een tuin op een natuurvriendelijke manier kan onderhouden.
Na mijn middelbare school koos ik voor de Tuinbouw school. Daar leerde ik vooral hard werken maar ik ontdekte ook dat ik makkelijk kon leren. Met al dat gestruin en gedroom in de natuur had ik een hele inhaalslag te maken en mijn leven bestond vanaf die tijd uit studeren en hard werken bij hoveniers en tuinders.

Ik kwam tot de conclusie dat Nederland misschien wel iets te klein was voor mij en na mijn studie aan de tropische landbouwschool werkte ik in de Filippijnen en voerde een project uit dat onderdeel was van een anti-erosie programma.
Na 4 jaar keerde ik terug en behaalde een masters in sociologie van de landbouw ontwikkeling op een Engelse universiteit.
Hierna kwam Afrika aan bod en werkte ik in Mozambique als project coördinator met een Belgische ontwikkelingsorganisatie.

Terug in Nederland besloot ik dat het tijd werd om een vast plekje te vinden en kwam ik weer in Zutphen te wonen. Ik probeerde mijn oude leermeester te vinden, maar hij bleek al lang geleden te zijn overleden. Het deed me wel beseffen dat er een taak voor me hier in Zutphen was weggelegd. In eerste instantie dacht ik dat mijn taak in het onderwijs lag en studeerde aan de pabo maar nu weet ik dat ik het in mijn eigen omgeving moet zoeken. Tegenwoordig struin ik samen met mijn dochter door de natuur, houd ik bijen en werk ik parttime in de tuin van de Japanse Ryokan in Bronsbergen.
Op mijn zoektocht naar mijn ‘plek’ ontmoette ik mensen die mij hebben gestimuleerd iets concreets te doen met de taak die ik mijzelf heb opgelegd. Daarom heb ik mijn activiteiten in een bedrijf ondergebracht. In dit bedrijf wil ik al mijn kennis van natuur, land- en tuinbouw, sociologie, pedagogie en bijen tot uiting brengen. 


Caroline Korte